Als ik het niet doe krijg ik spijt
09 september 2022 

Als ik het niet doe krijg ik spijt

Doe het dan…. zingt Blof! En als je in een lekker up tempo mee galmt krijg je vanzelf zin om in actie te komen en ga je het ook gewoon DOEN. Maar ja, wat ga je doen? Ben jij een doener of juist een twijfelaar? Bij twijfel niet doen! Is een veelgehoorde uitspraak. Wat ga je doen als er echt keuzes gemaakt moeten worden, als er kansen voor je neus liggen waarvan je denkt ‘ Zal ik dat doen?’

Een paar jaar geleden had ik mijn huis met atelier ingeruild voor een kleiner huis. Mijn kinderen de deur uit en online werken bood mij de mogelijkheid om qua wonen en werkplek in te krimpen. Ik droomde van een camper en reizen, want met online werken kan je overal werken. 

En toen kwam die andere kans! Het overkwam mij 2 jaar geleden. Ik kreeg een aanbod voor een geweldige werklocatie! Het ging om een boerderij in het buitengebied van Zeewolde. Samen met Bert van de Kuilen kregen we mogelijkheid om daar ruimte te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We werkten al langer samen en zagen een mooie plek voor ons voor mensen die op wat voor manier dan ook niet deel kunnen nemen aan een baan of opleiding.

Hoe gaaf zou het zijn, geen wachtlijsten of ingewikkelde regelgeving, gewoon een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar we kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Bert met zijn bedrijf Nu Jij Werkt en ik met Tekenwijzer als ondersteuning voor de mensen die extra hulp kunnen gebruiken. Tekenen en schilderen als middel om dingen die lastig zijn of moeilijk uit te drukken op papier zetten en even later weer lekker hout gaan hakken of werken in de pluktuin. Hoe meer we erover nadachten hoe beter we het beeld voor ogen kregen.   

                

Maar ja, die camper dan en oef, ik word ook ouder, wat ga ik nog allemaal opstarten? Ik hoor steeds meer mensen over werk afbouwen of pensioen dat in zicht komt… en ik? Ik ga juist iets opstarten? En wat investeer ik allemaal en heb ik er wel tijd voor? Want als ik het ga doen wil ik er ook creatieve dagbesteding aanbieden, een atelier waar mensen kunnen tekenen en schilderen.

DOEN of NIET DOEN? En wat nu als ik het niet doe? Dan krijg ik spijt...

Ik ga het avontuur aan, yes ik ga het doe! Ik kan wel 10 blogs schrijven over alles wat we tegenkwamen onderweg, een ruimte waar 10 jaar antikraak had gezeten ombouwen naar een eigen unieke locatie, waar mensen kunnen landen.  De titel van de locatie zegt het al 'Het Landt Goed,' een plek waar mensen kunnen landen en waar iedereen zichzelf mag zijn. Waar kunst en natuur elkaar ontmoeten.

 

Het was een megaklus en super druk, maar nu na 1,5 jaar is het tijd om iedereen kennis te laten maken met 'Het Landt Goed.'

Heb jij weleens voor een keuze gestaan waar je bij dacht DOEN of NIET DOEN? Heb je weleens spijt gehad of doe je het gewoon? 


Ben je in de buurt of wil je meer weten over de mogelijkheden bij Nu Jij Werkt of Tekenwijzer dan ben je van harte welkom op onze Open dag, vrijdag 23 september van 13:30 tot 16:00 op Het Landt Goed, Bosruiterweg 33 in Zeewolde.
Het Landt Goed is makkelijk bereikbaar vanaf de A6, A 27 en A 28.

Wil je via dit contactformulier laten weten als je komt  

 

Over de schrijver
Margo Bartelds
Door

Margo Bartelds

op 18 Sep 2022

Op jouw landt goed heb ik n 2021 de workshop mogen meemaken over het werk van Hundertwasser. Een fantastische dag! Nogmaals dank daarvoor en heel veel succes en werkplezier op jullie landt goed!! Hartelijke groeten, Margo Bartelds

Reactie plaatsen