Breng je hart thuis

Met m’n neus in een bijzonder boek op aanraden van mijn yogi masters, Ron en Anna van Yogastudio Anna

“Bring home your heart” van Li Hongshi………… ons hart is heel vaak buiten ons zelf, onze aandacht is vaak ontvoerd.

Dwaalt weg naar het verleden of naar de toekomst, veel minder in het nu dan we zouden willen of liever gezegd dan we ons bewust zijn. Onze aandacht is op van alles en nog wat gericht, maar hoe vaak richt jij je aandacht naar binnen. Neem je een kijkje in je lijf.

Ons lichaam waar we vaak naar kijken in de trant van te dik of te harig, of…het wordt een dagje ouder. We vinden iets niet aan ons zelf of het voldoet niet aan de waan van alledag. Moet er meer getraind of al wat botox in? We kennen dit allemaal.

Maar zeg jij weleens dankjewel tegen dat  bijzondere kunstwerk dat je lichaam is. Dat je elke dag brengt waar jij wilt zijn, wat krachtig is, warm en dat continue zorgt dat je bloed door je aderen stroomt. Je hart dat pompt, je hersenen en darmen die functioneren………..

Of uh, gaat het bij jou zoals bij velen van ons, je voelt het alleen als er iets niet goed gaat.
Hoofdpijn van stress, gespannen schouders, maagzuur, verstopping, eczeem of droge huid
Slecht slapen, piekeren.

 “Ik wil aandacht” zegt jou lichaam, wij vinden het vaak lastig als de zaak niet naar behoren werkt, maar jou lichaam probeert jou wat te vertellen….
“Ik wil rust, ik wil aandacht, ik wil verteren of loslaten, ik wil compleet zijn.”

 Waar is jouw hart voor de zaak?

 

 Wat doe jij met al die signalen. Luister alleen maar eens naar onze taal:
Het ligt als een steen op mijn maag, de moed zakt me in de schoenen (waar zit jou moed meestal?)
Gal spuwen, brok in de keel en zo kun je nog een tijdje doorgaan.

Wat zal het mooi zijn om daar eens tijd en aandacht aan te besteden, gewoon dikke vriendjes worden met jezelf. Met je lijf….
Niet moeilijk doen, gewoon de dag beginnen met je eens heel goed uit te rekken als je wakker wordt. Kijk maar eens hoe een poes dat doet, die loopt nooit weg na een slaapje zonder zich eerst uitgebreid uit te rekken.
En dan voor je opstaat zeg je: ” Dankjewel lijf dat je er weer bent voor mij vandaag.”

Heel simpel, maar ik verzeker je als je zo stap voor stap meer in het leven en je lichaam gaat staan.
Ga je vanzelf meer in je lichaam wonnen en ik kan je vertellen, there is no better place to be.

 Thuis zijn bij jezelf, je hart thuis brengen………..wat er ook gebeurt in je leven.
Je lichaam heb je altijd bij je.


Daar hoort toch een gelukkig warm kloppend hart in thuis, een hart dat klopt voor de mensen waar je van houdt en dat klopt voor zaken waar je warm voor loopt. Je hart is op z’n best als het in eerste instantie goed in je eigen lichaam woont. De motor waar we op draaien, zowel geestelijk als lichamelijk. Het wordt steeds meer duidelijk dat ons hart een behoorlijke invloed heeft op ons denken heeft. Voor sommigen meer dan ons lief is. Je intuïtie, soms weet je iets eerder dan dat je het kunt beredeneren. Mooi toch als dat steeds meer de ruimte krijgt!

Kijk eens bij de workshop Hartendief, een heerlijke ontspannen dag waar je een hartstikke mooi schilderij maakt en je hart thuisbrengt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen