Wat is jouw natuurlijke kracht?
01 februari 2022 

Wat is jouw natuurlijke kracht?

Als ik jou die vraag stel kan jij daar dan direct antwoord op geven? Of klap je dicht en denk je: “Mijn natuurlijke kracht? Ik zou niet weten wat dat is.”

Natuurlijke kracht hebben we allemaal, alleen zijn we ons er vaak niet bewust van. Regelmatig doen we dingen op onze wilskracht of laten we het er maar bij zitten, omdat we denken dat we het toch niet kunnen of dat het toch niet lukt. Maar als je heel goed weet wat jouw natuurlijke kracht is, dan kan je bergen verzetten in het leven. Je natuurlijke kracht inzetten kost weinig energie. Dingen gaan als vanzelf. Wij hebben alleen afgeleerd om dicht bij onze natuurlijke krachten te blijven. We denken dat we hele grootse dingen moeten doen, zoals persé een HBO-opleiding afmaken of een geweldige baan hebben of belangrijke zaken te vertellen hebben in het leven. Maar je natuurlijke kracht schuilt in hele andere eigenschappen en kwaliteiten.

Je natuurlijke kracht kan zijn, dat jij een hele goede luisteraar bent of dat je heel goed kunt observeren. En dat is een eigenschap die voor jouzelf misschien maar klein is, maar waar je hele belangrijke dingen mee kunt doen. Is jouw natuurlijke kracht dat je het heel gezellig kunt maken in huis, dat je heel goed sfeer kunt creëren? Dan denk je misschien dat je daar niets aan hebt in het dagelijks leven, dat je daar de kost niet mee kunt verdienen. Maar heb jij er wel eens bij stil gestaan, dat wanneer jij heel goed sfeer kunt creëren, je het dan voor andere mensen heel gezellig kunt maken. Dat anderen graag bij jou in de buurt willen zijn. Word je dat maar bewust je hoeft er niet direct een geweldige baan mee te creëren of er een studie voor te gaan doen. Maar het kan wel iets zijn waar jij steeds meer plezier aan gaat beleven en jezelf daardoor steeds meer op waarde gaat schatten. Of ben jij iemand die heel erg lekker kan koken en daar misschien wel toe gedwongen wordt door alle diëten die je moet volgen vanwege allergieën die je hebt. Hoe kan je dan zo’n kwaliteit, die je ontwikkeld hebt uit nood, goed inzetten? En durf je daar ook wat meer voor open te staan? Durf je ermee naar buiten te treden en te zeggen dat je heel erg lekker kunt koken?

Behalve dat iedereen een natuurlijke kracht heeft, die je kunt ontdekken door te tekenen, gaat het er ook om dat je jezelf dat podium wilt geven. Dat je jezelf durft te laten zien en dat je tegen jezelf durft te zeggen: ’Ik kan dat, ik heb daar plezier in en ik ben er niet stiekem trots op, maar ik ben er echt heel blij mee. Het maakt mijn leven leuk en ik durf trots op mezelf te zijn, dat ik dit kan!’

Vanaf 22 november kun je een week lang meedoen met de gratis ‘Gebruik je natuurlijke kracht-challenge.’ Ik denk dat veel mensen zichzelf heel erg onderschatten en soms naar anderen kijken en dan denken: “Die durft het wel.” “Haar lukt het wel en ik durf mijn kop niet boven het maaiveld uit te steken.” of “Ik ben bang dat ze me uitlachen.” 

Deze tekenchallenge is ervoor bedoeld om jou mee te nemen op avontuur. Vijf dagen lang gaan we samen tekenen. Er zijn hele boeiende tekenopdrachten die zo eenvoudig zijn dat iedereen ze kan doen. Die tekenopdrachten brengen jou in verbinding met jouw natuurlijke kracht. Want dat is wat je gaat ontdekken in die week, tijdens het afsluitende event geef ik uitleg over de tekentaal van een aantal tekeningen. Wie weet de jouwe! 

Aanmelden GRATIS challenge

 

We sluiten de challenge af met een heel bijzonder “Gebruik je natuurlijke kracht-event,” met een inspirerende online tekenworkshop. Tijdens dat event gaan we samen kijken wat nu jouw natuurlijke kracht is, zodat je na die week weet wat je in huis hebt, waar je van kunt gaan genieten en waar je leuke dingen mee kunt gaan doen. 

Je kunt je aanmelden voor de challenge en het event. We vinden het supergaaf als je erbij bent. Je hebt niet veel nodig, alleen wat tekenpapier en kleurpotloden. Een pen of een fineliner is fijn om je naam eronder te zetten. Als jij je aanmeldt krijg je gelijk toegang tot de community en vanaf maandag toegang tot de challenge. De community is de plek waar we onze natuurlijke krachten gaan bundelen en gaan genieten van elkaars tekeningen en de mooie verhalen die er zijn. 

Ben jij erbij, bij de ‘Gebruik je natuurlijke kracht challenge’?

Een heerlijke manier om op donkere avonden je vrije tijd te besteden en jezelf in het zonnetje te zetten en te genieten van wat je allemaal wél kan. Wij zien je heel erg graag. Tot maandag de 22e.


Aanmelden GRATIS challenge

Over de schrijver
Reactie plaatsen