Wat doe jij als je je rot voelt?
Gerda Meijer
15 april 2021 

Wat doe jij als je je rot voelt?

Hoe perfectionisme , weerstand en angst je lamleggen.

Afgelopen week had ik een online meeting met mijn klanten, bij sommige ging het tekenen niet lekker.

  • Ik kom er niet aan toe....
  • Ik hik tegen die ene video aan met die opdracht...
  • Ik loop zo tegen mijn perfectionisme aan...
  • Ach, ik kan ook helemaal niet tekenen...

Het lijkt wel of allerlei negatieve gevoelens ineens de overhand krijgen en dat is heel logisch! Toen we er even samen over praten en nadachten bleek het helemaal niet te gaan over 'geen tijd of zin hebben.'
 Het waren oude patronen en overtuigingen die tevoorschijn kwamen. Die worden enorm versterkt nu we in deze onbekende situatie zitten, die veel aanpassingen van ons vraagt. Dat heeft tijd nodig, we moeten nieuwe vormen en gewoontes ontwikkelen, tegelijkertijd zijn er veel beperkingen, die ons kunnen verlammen. We kunnen degene niet knuffelen die we zo liefhebben en er is weinig afleiding. Kortom je komt jezelf tegen, dus ook die minder leuke kant van jezelf.
Hoe ga je om met perfectionisme, weerstand en angstige gevoelens? In deze FB live vertel ik daarover.

Ik geef in de video ook fijne teken-ideeen zodat je deze gevoelens durft te ervaren. Door ze toe te laten en waar te nemen wat er nu echt gebeurt met je gedachten, gevoelens en emoties. Kan je het ombuigen en blijkt dat het iets is wat je los mag laten en zo ruimte krijgt voor groei en nieuwe ideeen.
 Super fijn als je het even zwaar hebt, je bent niet de enige en je doet het niet alleen!
Wat er nu gebeurt gaat raakt ons allemaal, welke kleur we ook hebben, afkomst en geld spelen geen rol. Het is verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt, tegelijkertijd is het ook een tijd waarin we anders kunnen gaan denken en leven. 


Het gaat niet alleen om jezelf of de mensen waar je van houdt, het gaat om ons allemaal, de mensheid! Om te delen en naar elkaar om te kijken, zo versterken we elkaar, de natuur en de aarde. 

 Nieuwe vormen en mogelijkheden omarmen en met vallen en opstaan het mooie blijven zien.

Teken jij nooit? Lees je mijn mails omdat je ze boeiend vindt, waag het er toch eens op. Pak desnoods een pen en papier, maar probeer eens de gratis tekencursus. Je zal verbaast, zijn welke processen er in gang gezet worden in je hersenpan én in je hart.


Dinsdag 28 februari om 10:00 uur geef ik een GRATIS online workshop, meld je aan en leg je tekenpapier en kleurpotloden vast klaar.
Wil je meer weten over tekenen, hoe helpend het kan zijn om je gedachten te verzetten, je brein op een andere manier te prikkelen. Inspiratie, creativiteit en omdenken in je leven toelaten? Zorg dan dat je erbij bent, je hebt zelf heel veel invloed op je stemmingen en leven, ook nu in deze situatie. 

Wat beleef je tijdens de GRATIS online tekenworkshop?

  • Je ervaart hoe je mindful wordt door te tekenen
  • Je ontdekt dat je kunt tekenen, puur vanuit jezelf
  • Je ontdekt wat tekenen met je lichaam, gedachten en emoties doe
  • Je ontdekt hoe je door tekenen je brein op een creatieve manier kunt activeren. 
  • Je leert om te gaan met de criticaster in jou
  • Je leert het plaatje in je hoofd los te laten

Teken-/schilderopdracht uit het online programma Verbeeldingskracht

 Blijf niet stil zitten! Door actief bezig te zijn, iets te creëren, verbetert je stemming. Kies ervoor om afscheid te nemen van oude ballast, zodat je kalm en creatief dit nieuwe leven tegemoet kunt treden. Jij hebt invloed op je stemming, je leven en de wereld! Tijdens de workshop krijg je inzichten hoe je dat in je leven kunt toelaten.

 Ja, ik ben er bij 28 februari

Over de schrijver
Gerda Meijer
Reactie plaatsen