Wanneer gaat er bij jou een rood lampje branden?
03 mei 2024 

Wanneer gaat er bij jou een rood lampje branden?

Al 15 jaar lang geniet ik van mijn passie voor tekenen en schilderen met Tekenwijzer Het was en is een bron van plezier en inspiratie, maar vorig jaar begon ik te merken dat het minder stroomde. Terwijl ik creatieve dagbesteding gaf aan anderen, begon ik steeds vaker te denken: "Ik wil ook creatieve dagbesteding!" Ik zag hoe ze genoten van het creatieve proces, vrij van zorgen en verplichtingen, en dacht bij mezelf, wie is er eigenlijk gek? Zij hebben “dagbesteding” en ze doen hele leuke dingen. Ik ben er ook dol op, maar breng veel te veel tijd achter m’n laptop door.Het verlangen naar meer tijd voor mezelf, naar creatieve vrijheid, begon steeds meer te groeien. Het idee om zelf tussen hen te zitten, te tekenen en te schilderen zonder de last van verplichtingen, werd steeds aantrekkelijker. Het werd me gaandeweg duidelijk dat er iets moest veranderen.

Maar HOE dan? Het besef groeide dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn gezondheid en welzijn, en dat verandering nodig was om dichter bij mezelf te komen. Tijdens tekensessies met mijn cliënten wordt hen dit regelmatig duidelijk, ik weet heel goed dat wat zij nodig hebben ook voor mij geldt.

Het kostte moed om toe te geven aan mijn verlangen naar vrijheid, om los te breken van het constante 'moeten' dat ik me zelf opleg. Ik werk graag en met plezier, er komt nu eenmaal veel kijken bij het runnen van een bedrijf. Ook al nam ik vrije tijd en zorgde ik goed voor mezelf, toch merkte ik steeds meer dat het tijd was om voor mezelf te kiezen. Het vraagt lef om de sprong te wagen naar het onbekende, maar het is ook een daad van zelfliefde en zelfzorg. Zorgen voor mezelf zodat ik niet te lang doorga en mezelf uitput.

Nu, tijdens mijn sabbatical, neem ik de tijd om te ontdekken wat vrijheid echt betekent voor mij. Ik laat de drukte van het 'moeten' achter me en omarm het 'mogen'. Het is een spannende reis, maar ik voel dat ik op de juiste weg ben.


Als ik nu terugkijk, zie dat ik veel “MOET” van mezelf, daar ben ik regelmatig heel blij mee, Tekenwijzer was nooit geworden wat het NU is zonder mijn inzet, discipline en toewijding. Iris mijn dochter zei de eerste jaren weleens “Hoe doe je dat? Jezelf iedere dag weer motiveren om vroeg op te staan en weer aan de onlineprogramma’s te bouwen? En je s'avonds tot in de late uurtjes doorgaat. Marlies Dekker vertelde me tijdens een training eens: Als je iets moois neer wilt zetten en er vol voor gaat, dan vraagt dat ook offers. Ik denk dat ze daar gelijk in heeft. En daar is niets mis mee, het maakt je als mens ook krachtiger.

Ik weet inmiddels al heel lang dat dit ook gewoon is wat ik TE DOEN heb in het leven. Mensen activeren door middel van tekenen en schilderen, blijer te leven en zichzelf leren begrijpen. Dat geeft een ongelofelijke drive, ik geloof dat je die energie ook krijgt, net als het vertrouwen. Maar als je gaat merken dat daar barstjes in komen, dan brandt er een rood lampje!

Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het is aan ons om te erkennen wat we nodig hebben en er actie op te ondernemen. Voor mij is dat nu het nemen van een stap terug, om vooruit te kunnen gaan. En dat gaat me wonderwel af, gewoon bedenken: Mmm, heb ik er ZIN in? Nee? Niet doen. Word ik er blij van? Jaaaa, DOEN.


         Waaraan merk jij dat er een rood lampje gaat branden?

Speciaal voor jou is hier een heerlijke uitgebreide online workshop voor jou om waardevolle creatieve tijd met jezelf door te brengen.

"KEN JEZELF"

"Ken jezelf" is een onlineprogramma met 6 modules boordevol teken en schilderopdrachten. Mixed media en mindfulness in één. Hét recept voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. 

Ken jezelf helpt je om op een fijne creatieve manier tijd met jezelf door te brengen. Te ontdekken waar je behoefte aan hebt en gewoon heerlijke uren beleeft met mixed mediatechnieken. Waardoor je licht weer op groen springt in plaats van oranje of rood.

Tijd voor jezelf! Deze week is er een fijne korting voor de uitgebreide online workshop "Ken jezelf"


Ik wil meer weten over Ken jezelf

Normale prijs 129,95 NU voor 116,96

    Gebruik de kortingscode: Freewheelen en ontvang 10% korting

LET OP: Vergeet niet deze code in te voeren bij het afrekenen van het winkelmandje

Over de schrijver
Reactie plaatsen