Veranderingen

Als jij het woord “verandering” hoort, denk je dan leuk? Of slaat de stress direct toe? Lees over onze verhuisavonturen zowel on- als offline en ontdek hoe je makkelijker met veranderingen om kunt gaan.

We houden meestal niet zo van veranderingen. We vinden het vaak lastig als dingen ineens anders zijn. Zo wilde ik laatst hond Joris uitlaten in het bos in Zeewolde. Ik was er lang niet geweest. Toen ik bij het bos aankwam zag ik niet het vertrouwde beeld. Er was iets veranderd. Ik zag een soort camping met een tuinkas en een steenoven. Het zag er wel heel gaaf uit allemaal, back to basic.

 


Toen ik dichterbij kwam stond ik voor een hek dat met een touw aan een paal vastzat. Ik dacht: ”Ik ga er gewoon in, als het niet de bedoeling is hoor ik het wel.” Ik zwaaide naar wat mensen op de camping. Nu had ik mijn bril niet op, dus ik kon niet zien of ze terugzwaaiden. Ik liep door, maar toen ik bijna door het gebied heen was kwam er een man naar me toe. Hij riep: “Hé mevrouw.” Het was dus duidelijk niet de bedoeling dat ik hier met Joris door dit gebied liep. We raakten aan de praat. Het was een leuk gesprek. De man vertelde dat dit een pop-up-camping was. Een heel mooi initiatief, leven met de elementen, in de natuur. Heel duurzaam ook, alles wordt lokaal ingekocht en de eigen moestuin levert biologische groenten.

 

Maar ja, daar waar ik heel vaak met mijn hond had gelopen, mocht ik dus ineens niet meer lopen. “Er zullen toch ook wel mensen zijn die dit niet leuk vinden?”, vroeg ik de man.
Dat klopte, er werd heel wisselend gereageerd op het feit dat dit gebied nu niet meer voor iedereen toegankelijk was. Tja, veranderingen, we vinden ze niet leuk, maar hoe meer je ertegen ageert, hoe lastiger je het voor jezelf maakt. Er zijn namelijk iedere dag veranderingen. En dit was ondanks de verandering toch wel een heel mooi initiatief. Ik zag mezelf daar wel zitten op het terras met een taartje en een koffietje. Ik hoopte op een lekkere cappuccino, maar dat zou wel eens met havermelk kunnen zijn…
En ik zag mezelf ook wel in zo’n leuk tentje.

 

Na het leuke gesprek liep ik door. Ik mocht op de terugweg nog wel een keer over het terrein, maar daarna mocht het écht niet meer met mijn hondje. Al snel bleek dat het goed was dat ik mijn laarzen aan had. Een barricade in de vorm van een aarden wal doemde voor me op. En zo was ik genoodzaakt om over een bult klei heen te klimmen. En terwijl ik daar zo liep, dacht ik aan alle veranderingen die we ook bij Tekenwijzer aan het doorvoeren zijn...

 


Ik heb gewoon twee verhuizingen in een paar weken, op twee nieuwe locaties, eerst lokaal op “Het landt goed” waar we al maanden geklust hebben en waar nu een prachtige plek is. En nu ook een online verhuizing. Alles op één plek, helemaal up to date en heel overzichtelijk. Achter de schermen is daar ook hard aan gewerkt, een prachtige uitdaging waarvoor we op z’n tijd ook flink uit onze comfortzone moesten. Voor veel mensen is het doodeng om te veranderen, ook digitaal, we zien er vaak niet doorheen. We zien meestal alleen datgene wat we zien in ons blikveld en bij veranderingen zijn dat vaak beren! Veranderingen zijn nu eenmaal niet ons favoriete ding. Maar wanneer je er anders naar kijkt, dan valt het echt reuze mee. Als je nieuwsgierig blijft, dan kun je altijd weer kijken wat de verandering je brengt. Zo is het ook met ons nieuwe platform, waar tekenwijzer onderdeel van wordt en waar nog heel veel meer gave dingen op komen.


Dus: keep changing! En dat kan met tekenen natuurlijk ook. Bij Tekenwijzer leer je met tekenen anders te kijken, dingen meer aan het toeval over te laten.  Meer te durven en minder te plannen, het laten gebeuren op papier, dat is gewoon magisch!  Je ontdekt hoe je zonder oordeel kunt tekenen en dan komen de mooiste dingen tevoorschijn. En je bent nooit te oud om te veranderen. Lees hier een berichtje van Wil.

 

"Ik ben super enthousiast over je tekenlessen. Na 55 jaar op hetzelfde adres te hebben gewoond, zijn we een jaar geleden verhuisd naar een appartement. Sindsdien kwam ik niet meer toe aan tekenen en schilderen, wat ik tevoren geregeld wel deed. Ook vroeger op school als onderwijzeres, ik ben nu bijna 86 jaar. 

 

Ik ben nu geregeld nav jouw tips met veel plezier weer lekker ontspannen bezig. Ik heb er zoveel plezier in. Moet zelfs oppassen dat ik me er niet totaal in verlies en dan niet genoeg toekom aan het zorgen voor mijn man, die ondersteuning nodig heeft. 

 

Ik wilde je al steeds hartelijk bedanken voor de schat aan ongecompliceerde ideeën die je ten beste geeft. En die mij volop inspireren tot veel variatie!

Ik wens je heel veel succes, ook zakelijk, want ik vind dat je er prachtig werk mee doet.

Creativiteit doet een mens zó goed!"

 

VANWEGE ALLE VERANDERINGEN

 

Nu 1 module GRATIS bij deelname aan
 het online programma "Geen KUNST aan!"

We willen jou ook graag laten genieten van uren lang tekenplezier.
Nooit meer gebrek aan inspiratie of het gevoel dat je niet kan tekenen.

 Je kunt direct thuis starten met de inspirerende tekenlessen.

 

Deze actie geldt tot zondagavond 25 juli 24:00 uur.

 

Ja, ik bestel Geen KUNST aan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen