Relatietekenen.... hé, wat is dat?
Gerda Meijer
04 augustus 2021 

Relatietekenen.... hé, wat is dat?

Een stel loopt m’n atelier binnen ze willen weleens een tekensessie meemaken met z’n tweetjes.

Zij had hem al eens overgehaald een workshop te doen bij mij, beiden hebben ze toen een prachtig schilderij gemaakt…… en hij vond het LEUK!!

En nu met z’n tweeën tekenen, ze hebben het goed en leuk samen. Ze zijn blij met elkaar…….. En weet je dan is het helemaal zo gaaf om een sessie te doen. Je hoeft niet te zoeken waar de pijn zit, te kijken waar de één de ander bezeert en andersom.
Een heel veilige situatie om samen te kijken naar wat er is.


Tuurlijk zijn er pijntjes of verdrietige dingen, maar de relatie loopt lekker……
Kijken dus waar “’ De kracht van de relatie” zit. Hoe mooi is dat? Samen weten wat je sterke kanten zijn, die van jou en de ander en die energie in je relatie stoppen.

Weet je, dat zou ik heel veel mensen gunnen, een soort APK van je relatie, niet wachten tot er een rood lampje gaat branden. Nee, af en toe een check up, weer weten hoeveel je relatie je waard is en weer doorgaan. Weten wat je voor de ander over hebt, zonder direct wat terug te verwachten.

 Door de check up weet je waar de power zit in je relatie, als je vervalt in sleur of er gebeuren onverwachte nare dingen….. dan kan je terug pakken naar wat je weet. “Hi, wij hadden het toch goed, dat laten we toch niet uit onze handen glippen?”
En DURF,  durf te zeggen, ik ben niet happy…… wat zijn we aan het doen. Laat het niet versloffen en steeds verder afglijden, zodat je op een dag ontdekt. Hé wat vreemd, gaat die ander nou vreemd?

 

Een relatietekening….. wat is dat?

Samen maak je een tekening op één papier en je hoeft echt niet te kunnen tekenen. Je voert een gesprek op papier, terwijl er getekend wordt praat je niet. Echt mooi om te zien wat er dan gebeurt. Mensen zien en voelen het zelf ondertussen al, “Oh ja, dat doe ik altijd hé”


Hier maken ze beide een symbool om hun relatie te bekrachtigen.

Weer weten waar je beiden staat, in de tekening zien of je de ander belemmert of vastzet. Of juist in de tekening zien dat je veel meer ruimte in kunt nemen in je leven. Zorgen dat de ander het fijn heeft! Dan heb je het zelf ook fijn, zonder dat je de ander allerlei sancties of niet uitgesproken verwachtingen oplegt. In een tekening ontdek je elkaar opnieuw, het is een hele veilig manier om elkaar en jezelf wat duidelijk te maken.

 

Zij ontdekte juist dat ze haar spontane kant juist veel meer de vrijheid mag geven…….
Er werd een mooi symbool gemaakt naar aanleiding van hun schilderijen. De stemming was zo oké en veilig dat ze heel liefdevol naar elkaar ook precies konden benoemen, wat nu net de valkuil van de ander is. Op zo’n moment kan je die boodschappen heel goed ontvangen en doen ze geen pijn!

 

 

 

 Paar weken geleden vierde we Bevrijdingsdag, super belangrijk!  Leven in vrede en vrijheid en zo heerlijk als dat in je relatie ook kan!

 

Blij zijn met elkaar, weer es een beetje verliefd zijn, lol maken samen, elkaar wat gunnen, weer een fijne vrijpartij (seks is de specie in je relatie, dat beleef je met niemand anders) En let op dat je verwachtingen niet te hoog zijn, dat is voor de ander niet te doen!

 

Trouwens een relatietekening kan je ook maken met je moeder, je kind, zus of een vriendin, samen met iemand waar je iets heel bijzonders mee hebt beleefd.
Het maakt ook veel zichtbaar op een werkvloer waar frictie is tussen mensen, de tekening geeft een heel duidelijk beeld van  jouw aandeel  in een contact.

 

Ben je nieuwsgierig stuur een mail en kijk wat tekenen voor jullie kan be-tekenen.

Ik vertel je er graag meer over.

info@tekenwijzer.nl

Mijn eerste relatietekening tijdens mijn opleiding.      

 

Over de schrijver
Gerda Meijer
Reactie plaatsen