Heb jij tijd in overvloed?
Gerda Meijer
21 juni 2022 

Heb jij tijd in overvloed?

Ontdek hoe tijd in je voordeel kan werken

Hé, hé, dat zit erop……..verhuizen, één van de grote life events in een mensenleven!
Verhuizen!!! Als je er middenin zit ga je gewoon door, maar eenmaal op je nieuwe plek merk je pas wat een mega klus het is.

Ik had mijzelf beloofd om te blijven tekenen, tijdens deze periode, in mijn tekenjournal en het te delen. Zo hoop ik veel meer mensen te laten tekenen als uitlaatklep. Het lukte wonderbaarlijk goed in het oude huis...........


 Whoo, wat een avontuur dat verhuizen, ik had me voorgenomen niet te gaan stressen. Te leven vanuit de gedachte van Overvloed, dat er een overvloed aan tijd is. Als ik ging stressen dan juist even tekenen, lopen met de hond of in de zon gaan zitten. Dat is echt top, als dat lukt! Ik train mij zelf daarin de laatste jaren. Het is een kunst op zich kan ik je vertellen. Telkens weer blijk ik toch iemand van deadlines te zijn of ik krijg super goede ideeën die dan nog snel uitgevoerd moeten worden.

 

Veel heb je niet in de hand in het leven  en bij een verhuizing al helemaal niet. Er is heel vaak tegen mij gezegd: “Als je gaat verhuizen, roep je maar, dan komen we je helpen.” Tja, dat heb ik dan ook maar gedaan, met het risico dat mensen ook Nee zeggen, omdat ze simpelweg niet kunnen. Als je moe bent is dat soms even slikken, maar er komt altijd weer hulp uit een onverwachte andere hoek.En echt het ging relaxed die verhuizing, althans dat vond ik    Alles wat anders bleek te gaan liet ik gebeuren en iedere keer kwam het goed. Wilma die op Joris de hond paste, een buurman die mijn bedrijfslogo van de muur schroefde. De andere buurman die hielp met het in- en uitladen van het laminaat. (Wat zal ik ze missen, mijn atletische buurmannen, als we even bij kletsten na hun hardloop rondje.) 

 

 


Net op het moment dat ik er echt doorheen zat en de blues kreeg, was daar Anja. Eén van mijn vriendinnen, die gewoon haar ding kwam doen en mijn hele keuken inpakte. Me knuffelde en uit liet sniffen, toen ik tot tranen toe geroerd was bij het vinden van een knikker. “Kijk van de kinderen!” Het gaat nergens over, maar 1 zo’n knikker haalt 1000 en 1 herinneringen naar boven.

Oeps, ook nog een kast die niet door het trapgat kan, wie kan die beter uit elkaar halen dan mijn ex. Hij had hem ooit ook in elkaar gezet. Zo beleefden we ook nog mooie momenten, samen klussen en terugkijken in wat ooit ons huis was. Waar we gelachen en gehuild hebben, ruzie gemaakt en de liefde gevierd.

 

Op de meest zonnige zaterdag in september was het zover, verhuizen met behulp van mijn toffe kinderen en vrienden. Ik was doodmoe  maar vooral zo rijk met al die mooie mensen om mij heen. 

Zo tevreden dat het mij gelukt was om relaxed te verhuizen, voelen en weten (ondertussen) dat alles precies op het goede moment gebeurt. Als je het maar wilt zien en mee beweegt. 

 


Het tekenen schoot erbij in, vooral in het nieuwe huis. Twee weken lang was ik van alles kwijt, ik was zo gefocust, toen alles in dozen ging wist ik precies waar alles lag. Eenmaal uitgepakt in het nieuwe huis, had ik geen flauw idee, alsof mijn hele hoofd leeg was. Ik besloot niet te gaan zoeken, zonde van mijn tijd die ik liever aan iets anders besteed. Het komt vanzelf weer boven water en dat was ook zo.

 

Nu drie weken later, land ik steeds meer op deze geweldige plek. Zo’n fijn huis om in te leven, ik ben weer lekker aan het werk. En deze week terwijl ik weer mensen begeleid met tekenen on- & offline, kriebelde het steeds meer afgelopen dagen…….

IK WIL TEKENEN! Ik heb er behoefte aan en word er blij van. De kleuren mengen en zomaar wat laten ontstaan op papier. 

 

Het blijft een uitdaging, zomaar gaan zitten, want er is altijd zoveel te doen. En dan ook nog zonder schuldgevoel, je kent dat vast wel; “Eigenlijk zou ik nu toch echt ………. moeten doen.” Probeer het eens de komende dagen; tijd nemen voor iets dat geen doel op zich is, maar gewoon fijn om te doen.

 Zorg jij daar genoeg voor in je leven? Of ren jij van “wat moet naar wat moet.”

 Er is meer dan genoeg tijd, veel meer dan jij denkt, juist als je een poosje lummelt, luiert, tekent of muziek luistert. Daarna blijk je veel meer te doen in minder tijd.

 Maandagavond geef ik een GRATIS online workshop waar ik je laat beleven, hoe relaxed je wordt van tekenen.

Als je aanmeldt ontvang je direct al een leuke tekenopdracht op video in je mailbox. Heerlijk om te doen tijdens dit regenachtige weekend, tekenen laat je de tijd vergeten. Klik op de button hieronder om meer te lezen over de workshop "Ontdek van jouw tekening je vertelt" en je aan te melden:

 

 

Je  mag je tekening insturen, wie weet lees ik jouw tekening maandag.

Enne….. echt iedereen kan tekenen.

 

Ik wens je een heeerlijk laaaaang weekend, Gerda

Natuurlijk wil ik al die lieve schatten super bedanken voor alle hulp die ik kreeg!!!


Over de schrijver
Gerda Meijer
Reactie plaatsen