Blijf jij doen wat je altijd deed?
Gerda Meijer
30 september 2022 

Blijf jij doen wat je altijd deed?

Blijf je doen wat je altijd deed? Neem eens een ander pad

Zou je dingen wel anders willen doen, maar weet je niet hoe? Schaam je niet, je bent echt niet de enige. 

Je wil wel vaak van alles maar op één of andere manier komt het er maar niet van. Je laat het er eigenlijk een beetje bij zitten, jammer is dat. Ken je dit gevoel? Er borrelt zomaar ineens een goed idee bij je op, je krijgt spontaan plannen voor een spannend avontuur. Het maakt je blij en energiek en het voelt heel fijn. Maar dan, dan komen de JA maars, allerlei gedachten en overtuigingen rollen over elkaar heen en voor je het weet vervaagd dat mooie idee of spannende avontuur. Zo verdwijnen heel veel mooie pareltjes van jezelf weer net zo snel als ze opkwamen.

Zit jij in zo’n fase dat je eigenlijk wel toe bent aan een lekkere boost? Neem dan eens de tijd om daar bij stil te staan. Pak pen & papier & kleurpotloden en maak eens een mindmap. Zet je jezelf in het midden en schrijf/teken eromheen wat er in jouw leven speelt, wat je graag zou willen, wat je al goed kan en wat je graag zou willen betekenen voor de wereld. Denk groots, durf te dromen, te verlangen dat houdt je vuur brandend. Het is goed om te weten waar jij graag je bed voor uitkomt, het maakt je bewust van wat je allemaal al hebt in je leven. En je ziet zo beter wat er anders kan, het is een soort APK keuring voor jezelf. 


Komt dat kritische stemmetje tevoorschijn wat zegt: “Ach dat kan jij toch niet, wie zit er nu op jou te wachten” weet dan dat het alleen maar angst is wat zich laat horen. Kon jij vroeger van die mooie rijtjes in je schriften schrijven, dan ben je vast heel accuraat,en  kan je goed ordenen en plannen. Mijmerde jij in de klas telkens weg als je een vlinder of vogeltje zag vliegen? Vlieg dan nog eens mee en kijk wat erin je opborrelt, krijg je zin om te schrijven of voor iets te zorgen? Het ligt allemaal veel meer binnen handbereik dan jij denkt. Dus denk groots in kleine dingen. Kijk mij, je wil niet weten hoeveel mensen lief en meewarig naar mij keken en vroegen lukt het een beetje met “je bedrijfje.” Wie had gedacht dat door tekenen zoiets moois kon ontstaan!

Kijk eens wat er tevoorschijn komt in die mindmap, kleur de tekstballonnetjes in, versier de mindmap met leuke krabbels, laat je verbeeldingskracht erop los. Je verbindt je zo met de thema’s die belangrijk voor je zijn, welke issues zijn belangrijk voor jou, wat is aan verandering toe en wat triggert jou?

Je krijgt zo een heel helder beeld hoe jij je leven leeft. Je ziet in één opslag hoe hoeveel tijd en aandacht de verschillende activiteiten vragen. Zijn het alleen verplichtingen of is er ook tijd om te ontspannen.

Zie je de wensen en verlangens terug in je mindmap, herken je ze? Neem die heel serieus.

Neem zo’n wens of verlangen in gedachten en stel je voor dat het nu al werkelijkheid is. Dat wat jij wenst nu al realiteit is, gebruik je verbeeldingskracht. Dus niet afkappen wat we zo goed kunnen, nee, kruip echt helemaal in die gedachte, ga er mee spelen, voel het! Geloof erin en vertrouw erop dat het naar je toekomt, soms op een hele andere manier dan je in gedachten had.

Ik heb een mooie droom om eens een tijd rond te trekken door Europa met een camper, niet zomaar een camper, nee één waar ik ook plek heb om te tekenen en schilderen. Zomaar rond reizen en kijken waar ik beland. Het is super leuk om af en toe naar campers te kijken of verhalen te horen over mooie plaatsen waar ik naar toe wil. Heerlijk om over te fantaseren en het me helemaal voor te stellen, ik mag dan wel eerst bij de ANWB een cursus volgen om achteruit in te parkeren met een camper en hoe lang ga ik eigenlijk weg? Krijg ik heimwee? Ik weet het niet, ik weet wel dat het leuk is om erover na te denken en het mij in te beelden.

Zo maak je een ideaal of verlangen krachtig en stevig. Nu is dit een speelse droom, mijn andere wens is met Tekenwijzer steeds meer mensen laten ervaren wat tekenen voor je kan doen. Daar bouw ik dagelijks aan en begon ook heel klein. Concrete plannen helpen je om meer te bereiken en te beleven!

Als je al lang met een vaag idee rondloopt en het plopt wel iedere keer op in je hoofd, of je mindmap wijst je de juiste koers. Schrijf dan je droom op een mooi kaartje, maak het zichtbaar voor jezelf, lees het hardop voor aan jezelf. Zo wordt het steeds realistischer en komt het meer je dagelijks leven binnen. 

Deze via is gemaakt n.a.v. de open dag op Het Landt Goed 

Deze blog schreef ik een paar jaar terug, van de camper is het niet gekomen, maar die andere droom, tekenen onder de aandacht van mensen brengen is volop in beweging! Vorige week hadden we een Open dag op Het Landt Goed, de plek waar ik nu twee prachtige werkruimtes heb. Waar ik therapie aanbied en waar we creatieve dagbesteding verzorgen, waar cursisten komen die de Opleiding Tekenspecialist volgen. Ik heb gedroomd van een mooie werkplek, heb me zorgen gemaakt hoe het ooit allemaal goed moest komen in de eerste jaren dat ik Tekenwijzer opbouwde. En toch altijd gekozen om "het gewoon te doen."  Stap voor stap en blijven vertrouwen. Tekenen en schilderen, me blijven ontwikkelen en kijken naar mijn eigen gedrag, dat juist in de tekening zo duidelijk wordt, hebben me gebracht waar ik nu ben én niet te vergeten mijn humor!


Wat is jouw verlangen? Wat zou jij heel graag werkelijkheid zien worden in jouw leven.

Vrijdag 7 oktober om 10:00 geef ik een GRATIS online workshop "Pieker minder, kleur meer." Wil jij je Verbeeldingskracht meer prikkelen? Meld je dan aan. Tekenen helpt je nog meer op weg om zichtbaar te maken wat jij echt wilt, wie jij echt bent.

Meld je aan voor de GRATIS online workshop “Pieker minder, kleur meer”

Het webinar wordt in een nieuw jasje gegoten, minder info en meer tekenen, zodat je gewoon heel goed ervaart wat deze manier van tekenen voor jou kan doen. Het wordt een EXPERIMENT en ik vind het heel leuk als jij erbij bent.

Je creëert zo direct een heerlijk moment voor jezelf waarbij je kunt mijmeren, fantaseren over iets groots of kleins. Tekenen helpt je om je inspiratie bron te laten borrelen.Over de schrijver
Gerda Meijer
Reactie plaatsen